Hoe zorg je voor je dier als je geldzorgen hebt?
- Wanneer je geldzorgen hebt kan het lastig zijn om je dier van de benodigde zorg en voeding te voorzien. Ik ken genoeg verhalen van huisdiereigenaren die aangeven dat ze liever zelf een maaltijd overslaan zolang hun dier maar te eten krijgt. Dit zegt veel over de bijzondere connectie tussen mens en dier, en hoe belangrijk dieren voor ons zijn in ons leven. Maar wat als het financieel gezien écht niet meer lukt?
Wist jij al van het bestaan van de Dierenvoedselbank? Een voedselbank die zich speciaal inzet voor huisdieren van gezinnen die moeten leven onder de armoedegrens. Helaas zijn er in Nederland steeds meer gezinnen die op financieel vlak kopje onder dreigen te gaan. Het leven kan verdomd hard en onvoorspelbaar zijn waardoor mensen plots en ongewild in een financiële crisis belanden. Soms tijdelijk en soms voor langere tijd, het kan iedereen overkomen. Er zijn vele dierenvoedselbanken in Nederland. Hier in Midden-Limburg hebben we een dierenvoedselbank in Weert. Kijk eens op hun website: https://dieren-voedselbank.nl/ Dierenvoedselbanken werken met vrijwilligers en kunnen alle steun gebruiken met gelddonaties maar ook spullen voor dieren, zoals hondenmanden, krabpalen, wandelriemen enz. kunnen gedoneerd worden.
Artrose bij honden.
Helaas komt artrose bij honden relatief vaak voor. Artrose bij je hond vaststellen is één ding. Maar wat kun je ertegen doen? Is er een behandeling en hoe gaat deze in zijn werk? Io onderstaande site kun je lezen over wat artrose precies inhoudt, aan welke symptomen je het kunt herkennen en wat de gevolgen van artrose voor je hond kunnen zijn. Daarna leer je alles over de oplossingen en remedies die beschikbaar zijn om artrose bij honden te behandelen.
https://www.petfooddiscount.nl/content/artrose-hond
Waarom klappert een hond met zijn oren?
Je kunt je afvragen waarom je hond klappert met zijn oren. Het kan zijn om irritaties in de oren of op de huid te verhelpen. Heel normaal gedrag dus. Maar wanneer je hond dit vaker doet kan het zijn dat hij de irritatie of jeuk niet kan stoppen. Het is dan goed om te kijken wat er aan de hand is.
Er zijn problemen die vaker voorkomen bij de oren van je hond. Een oorontsteking of oormijt bijvoorbeeld. Deze aandoeningen kunnen voor veel jeuk en irritatie en soms zelfs pijn in de gehoorgang zorgen, waardoor de hond gaat klapperen met zijn oren. Daarnaast kan het ook voorkomen dat er iets in het oor zit wat er niet thuishoort, zoals bijvoorbeeld een grasaar. Ook huid- en allergie problemen kunnen de oorzaak zijn van irritaties aan de oren. Je hond zal dan blijven schudden maar dit heeft helaas geen effect als het daadwerkelijke probleem niet wordt aangepakt. Als je weet wat het oorprobleem is kun je het uiteraard ook behandelen. Weet je het probleem niet, maak dan een afspraak bij de dierenarts. Wil je meer weten over oormijt bij je hond, lees dan onderstaand artikel.
https://www.organimal.nl/oormijt-hond
Ruwvoer voor knaagdieren.
Voor knaagdieren is het erg belangrijk dat zij voldoende ruwvoer te eten krijgen. Zonder werkt de voedselvertering van de dieren namelijk niet goed. Ververs het hooi dus regelmatig!
Hoe help ik de dieren in mijn tuin?
Wil je weten hoe je de dieren in jouw tuin kunt helpen, dan kun je dit boek bestellen. Een leuk en informatief boek vol ideeën waarmee het dierenleven in de tuin verrijkt kan worden.
Met antwoord op vragen als:
- Waarom houden vlinders van vinderstruiken?
- Wat moet ik doen met een gewonde vogel?
- Hoe maak ik mijn tuin aantrekkelijk voor libellen?
- Wat zijn de beste bloemen voor nachtvlinders?
- Hoe maak ik van een klein tuintje een dierenparadijs?
https://tijdschriftnu.myshopify.com/checkouts/co/a2fbcf9332bfcca785d5cced59463a65/information
Eikel alarm.
Laat vee niet onder eikenbomen lopen. Door de eerdere droogte dit jaar laten de bomen miljoenen eikels vallen, ook de onrijpe. Sommige dieren, vooral geiten maar ook honden, vinden de bittere smaak lekker. Een paar eikels eten is niet zo erg, maar hele dagen snaaien leidt tot problemen. De stof tannine, vooral aanwezig in onrijpe, groene eikels, is namelijk giftig.
Hoe voorkom je dat marters onder de motorkap huizen?
Steenmarters gebruiken de motorruimte van een voertuig als schuilplaats en knagen uit speelsheid of verveling aan kabels, rubberen slangetjes en isolatiemateriaal. Het dier houdt niet van nultrasoon geluid. Er zijn apparaatjes te koop, die dat geluid produceren. De beestjes zijn ook erg gevoelig voor geuren. Voor de bescherming van de kabels en leidingen in je auto is er dan ook een speciale marterspray te koop. De ANWB geeft als tip om wc-blokjes onder de motorkap te leggen, want ze hebben een hekel aan die geur daarvan. Een andere tip van de ANWB is een flinke pluk hondenhaar in een panty doen en die op de grond onder je auto te leggen. Steenmarters zijn nl. bang voor honden en zullen mogelijk wegblijven als ze de geur van een hond ruiken. Het kan ook helpen je auto telkens op een andere plek te parkeren: steenmarters hebben nl.vaste looproutes.